جلسه تحت عنوان "نشست انسجام و هماهنگی اقوام " برگزار شد

وزارت سرحدات، اقوام و قبایل امارت اسلامی نشست را تحت عنوان” انسجام و هماهنگی میان اقوام” به روز یکشنبه ۲۴ دلو ۱۴۰۰ هجری شمسی مطابق به ۱۱ رجب ۱۴۴۳ هجری قمری در کابل دایر کرد.
در این نشست ملا نورالله نوری سرپرست وزارت سرحدات، اقوام و قبایل، مسؤلین این وزارت، شماری از بزرگان امارت اسلامی، عالمان دین، بزرگان شوراهای قومی، جوانان و شماری از نماینده گان رسانه ها حضور داشتند.
در ابتدا، شیخ حضرت ولی حقانی، رئیس دفتر مقام وزارت سرحدات، اقوام وقبایل، ضمن قدردانی از اشتراک کنندگان این نشست گفت، اکنون زمان بازسازی کشور است، موانع که وجود داشت برداشته شده است و از این بعد تمام توانایی و قدرت خویش را باید در ابادی کشور خود به خرچ دهیم.
در این نشست احمد طه قادری معین هماهنگی جرگهها و امور قبایل با اشاره به اهداف جهاد گفت: “هدف جهاد، نظام اسلامی، هویت ملی، حاکمیت ملی و استقلال ملی است که به آن دست یافتهایم. حال به چگونگی انجام امور و حفظ نظام می پردازیم.”
عبدالرحمن راشد وزیر زراعت، آبیاری و مالداری امارت اسلامی افغانستان در این نشست گفت که افغانستان یک کشور زراعتی است و اکثریت مردم آن مصروف زراعت و مالداری هستند. وی به تمامی اقوام کشور اطمینان داد که در زمینه زراعت و مالداری با آنها همکاری کامل خواهد کرد.
در همین حال شماری از بزرگان قومی که در این نشست حضور داشتند، حمایت شان را از امارت اسلامی اعلام کردند و از جامعه جهانی خواستند تا دارایی های منجمد شده افغانستان را هر چه زودتر آزاد سازند.
متعاقبآ ملا نورالله نوری سرپرست وزارت سرحدات اقوام و قبایل ضمن قدردانی از حضور تمامی اشتراک کنندگان گفت، در جریان اشغال افغانستان طی ۲۰ سال گذشته، افغانها با مشکلات زیادی مواجه شدند و فرزندان فداکار این سرزمین در مقابل این مشکلات ایستادگی و جهاد کردند و در نتیجه افغانستان آزادی و استقلال خود را به دست آورد.
آقای نوری گفت: " کشور را از تجزیه نجات دادهایم، جنگهای داخلی پایان یافته است و فساد به کلی ریشه کن شده است و یک قیادت و یک امارت به وجود امده است که این همه بزرگترین نعمت خداوند است."
سرپرست وزارت سرحدات، اقوام و قبایل افزود، این نظام تنها از ملا ها و طالبان نه بل، نظام همهی مردم افغانستان است. به گفته وی، تمامی ملت افغانستان برای این نظام فداکاری کرده اند و اکنون وقت آن فرا رسیده است تا دست آورد ها و فداکاریهای افغانها حفظ شود.
آقای نوری همچنان گزارش
کارکرد ها و فعالیتهای خود را که طی شش ماه گذشته با رهبری و مقامات این وزارت از ولایات دیدن کرده بود، ارائه کرد.
نورالله نوری گفت، طی این سفر ها با بزرگان و اقوام مختلف کشور در مورد وحدت ملی، انسجام، ضروریات، مشکلات آنان دیدارهای صورت گرفته است و همچنان در مورد اهداف امارت اسلامی نشست های نیز برگزار شده است.
وی خاطرنشان کرد که این وزارت، هیئت بلندپایهیې را جهت ارزیابی تخصصی مرزها به ۹ ولایت کشور اعزام کرده و نتیجه این ارزیابیها به زودی مشخص خواهد شد.
نورالله نوری سرپرست وزارت سرحدات، اقوام و قبایل با اطمینان از تامین امنیت سرحدات کشور گفت که طبق اصول و سیاست های موجود به روابط خوب و دوستانه با کشورهای همسایه پابند است اما در حین مداخله و تجاوز بیگانه گان اماده دفاع از سرحدات کشور هستند.
آقای نوری به همهی اقوام اطمینان داد که این وزارت پل ارتباطی میان امارت اسلامی و اقوام خواهد بود و این وزارت تلاش میکند تا برای جلب کمک ها با نهاد های امداد رسان در تماس باشد و در هماهنگی با ارگان های مربوطه وظیفه خویش را انجام دهد.